مدارک لازم ازدواج دائم و موقت

مدارک ازدواج موقت و دائم در مشهد
فهرست مطالب

عقد نکاح یا ازدواج یکی از مهم ترین مراحل زندگی اشخاص است که در طی آن ، دو نفر با یکدیگر پیمان زناشویی بسته تا زندگی مشترکی را آغاز نمایند . از آن جهت که عقد نکاح آثار حقوقی مهمی را در خصوص زوجین به وجود آورده و حقوق و تکالیف متعددی را برای آنها ایجاد می نماید ، ثبت کردن ازدواج مهم و ضروری است .

 

ثبت ازدواج اعم از ازدواج دائم یا موقت که در دفترخانه های ثبت ازدواج و طلاق انجام می گیرد ، نیازمند طی مراحل و ارائه مدارکی است که قصد داریم در ادامه این مقاله به بررسی آنها بپردازیم . به همین مناسبت ، در ادامه این مقاله مدارک لازم و ضروری برای ثبت ازدواج اعم از دائم و موقت را توضیح خواهیم داد .

ثبت ازدواج دائم و موقت

بر اساس مقررات قانونی ، ثبت کردن ازدواج دائم به عنوان یک تکلیف قانونی و مهم برای شوهر در نظر گرفته شده است ؛ به این معنا که مرد مکلف است ازدواج دائم خود را در دفاتر ازدواج و طلاق ثبت کند . به همین دلیل هم عدم ثبت ازدواج دائم سبب اعمال ضمانت اجرای کیفری برای وی خواهد شد .

 

در مقابل ، ثبت ازدواج موقت یا صیغه اصولا اجباری و الزامی نمی باشد ؛ با این حال در برخی شرایط مرد مکلف شده است تا ازدواج موقت را به ثبت برساند . به عنوان مثال در صورتی که زن در طول ازدواج موقت یا صیغه باردار شود و یا اینکه قبل از صیغه ، ثبت ازدواج موقت شرط شده باشد ، مرد موظف به ثبت آن خواهد بود .

 

در همین راستا ماده قانون حمایت خانواده مقرر داشته است :

 

” چنانچه مردی بدون ثبت در دفاتر رسمی به ازدواج دائم اقدام نموده یا در مواردی که ثبت نکاح موقت الزامی است از ثبت آن امتناع کند ، ضمن الزام به ثبت واقعه ازدواج ، به پرداخت جزای نقدی درجه پنج و یا حبس تعزیری درجه هفت محکوم می‌شود ” .

مدارک لازم برای ثبت ازدواج دائم

همانگونه که در قسمت قبل توضیح داده شد ، ثبت کردن عقد نکاح دائم اجباری بوده و شوهر برای ثبت آن باید به دفاتر ازدواج و طلاق مراجعه کند . برای ثبت ازدواج دائم در دفترخانه مدارکی به شرح زیر مورد نیاز خواهد بود :

  •  شناسامه عکس دار هر یک از زوجین به همراه فتوکپی آن ؛
  •  کارت ملی زوجین به همراه فتوکپی آن ؛
  •  برگه جواب آزمایشگاه مبنی بر نتیجه آزمایشاتی که قبل از ازدواج باید توسط زوجین در آزمایشگاه انجام بشود ( مانند آزمایش عدم اعتیاد ، تالاسمی ، بیماری های مقاربتی و دریافت واکسن کزاز ) ؛
  •  در صورتی که زوجه دوشیزه باشد ، باید شناسنامه یا کارت ملی پدر وی نیز ارائه شود . البته در صورتی که پدر فوت کرده باشد ، باید گواهی فوت ایشان به علاوه شناسنامه یا کارت ملی جد پدری ارائه گردد . لازم به ذکر است که حضور پدر یا جد پدری در ازدواج خانم های دوشیزه ضروری بوده و یا اینکه باید وکالتنامه آنها مبنی بر اجازه ازدواج به دختر خانم ، ارائه دفتر ثبت ازدواج گردد ؛
  •  در صورتی که زوجه دوشیزه نبوده و قبلا ازدواج کرده است ، رضایت پدر یا جد پدری برای ازدواج ضروری نیست ؛ در عوض بایستی گواهی فوت شوهر یا طلاق نامه به دفتر ثبت ازدواج ارائه شود ؛
  •  سه نفر شاهد مرد بالغ و عاقل به همراه شناسنامه و کارت ملی آنها جهت امضا تحت عنوان شهود .

مدارک لازم برای ثبت ازدواج موقت

ثبت ازدواج موقت یا صیغه نیز در مواردی الزامی دانسته شده و در صورت عدم ثبت آن ، مجازات هایی مقرر شده است . در همین راستا ، برای ثبت ازدواج موقت باید مدارک مورد نیاز زیر را ارائه داد :

  •  شناسامه عکس دار هر یک از زوجین به همراه فتوکپی آن ؛
  •  کارت ملی زوجین به همراه فتوکپی آن ؛
  •  شناسنامه یا کارت ملی پدر و یا جد پدری زوجه و حضور وی در دفتر خانه ؛ در صورتی که زوجه دوشیزه باشد . در صورت فوت پدر و جد پدری ، گواهی فوت آنها باید به دفترخانه ارائه گردد که در این صورت ، ازدواج موقت زوجه منوط به اذن شخص دیگری نمی باشد ؛
  •  در صورتی که زوجه قبلا ازدواج کرده باشد نیازی به رضایت پدر و پدر بزرگ پدری خود نخواهد داشت و تنها باید گواهی فوت همسر ( در صورت فوت ایشان ) و یا طلاق نامه ( در صورت جدایی از همسر ) را به دفتر ثبت ازدواج و طلاق تحویل بدهد .

3 پاسخ

  1. با سلام بنده ۴۱سال سن دارم وخودم کاسب هستم دنبال یه خانم محترم هستم با ازدواج موقت

  2. سلام دنبال یک زن براسیغه موقت هستم ممنون میشم کمکم کنید قم زندگی میکنم 09215843852

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *